Oppsummering av Lar Padilha Cup 2008

Da er Lar Padilha Cup 2008 over og i denne artikkelen prøver vi å oppsummere alt som skjedde denne dagen; arrangementet og det sportslige. Vi ønsker også å dele ut noen velfortjente takkesalver til alle de som bidro til å lage dette til en vellykket dag for futsalen i Norge.

Det var mange frivillige sjeler som la ned mye arbeid for å få arrangementet gjennomført. Turneringsgeneral Lars Erik Hempkins trengte hjelp fra mange personer for å få gjennomført de to viktigste tingene; sørge for at kampene ble godt gjennomført (dommere og sekretæriat) og at salg av mat og drikke fungerte tilfredstillende. Fra Oppsal Arena sin side fungerte alt 100% og mer enn det. Når arrangementet var over tok arrangøren seg en velfortjent pust. Da er det alltid deilig å vite at alle var fornøyd. Det blir alltid litt lettere med fair play på alle fronter når man tenker på at dette også går til veldedighet.

Takkelisten er ikke i noen spesiell rekkefølge, og er det noen vi glemmer her (var mange som bidro, ikke umulig at vi har mistet 100% oversikt) eller vi skriver noe feil, så må Dere si i fra til oss via e-mail/telefon så retter vi opp det, rett skal være rett! Vi ønsker å gi en million takk til:

DOMMERNE
En av dommerne ble syk (faktisk innlagt på sykehus) og måtte melde forfall samt at en annen dommer også ble forhindret til å være med. Dermed sto vi i igjen med kun med 2 dommere. Omar Rafiq klarte likevel mesterstykket å dra fram 2 dommere til på en dags varsel fra tryllehatten sin. Fantastisk bra av alle sammen. Takk til Christian Ljosland, Yasin Zorluoglu og Faher Abbas. I tillegg var det utolig flott gjort av Abu Khan fra Pak som stilte opp og dømte 3-4 kamper da vi var manko på fløyteblåsere i en liten periode. Da han sa ja til å dømme og ble spurt om han hadde dømt futsalkamper før fikk arrangøren følgende bitre kommentar: "Herregud, jeg har faktisk dømt 2. div. kamper! Gi meg fløyta!". Stort Abu :-) Lars Erik Hempkins måtte også i ilden i en kamp og fikk æren av å dømme det mest målrike oppgjøret for dagen i en lettdømt kamp. Omar Rafiq får en helt spesiell takk for jobben han gjorde med turneringen; uten han hadde vi fått store problemer med dommere. Vi hadde dessverre bare 4 dommerpremier, men vi lover Omar en ekstra oppmerksomhet :-) Han er uten tvil norges beste futsaldommer.

Tilbakemeldingen vi fikk fra lagene var at dømmingen hadde vært bra hele dagen. Meget bra jobb fra alle som dømte!

SEKRETÆRIATET
Vi var også litt manko på folk i sekretæriatet, spesielt i de første kampene. Dino Biagio stilte dermed opp og tok unna de første kampene. Takk Dino! Diverse futsalprofiler tok også på seg litt lystavlejobb under dagen: Ole Johan Aas, Rudi Fremstad, Bjørn Pickhardt og Truls Skar Helland stilte alle velvillig opp. Det hjalp selvfølgelig med litt vaffelbestikkelser. Takk alle sammen!

LIVE OPPDATERINGEN
Lars Erik Hempkins utførte LIVE oppdatering og sekretæriatjobb samtidig de 4 første kampene. Da lagledere og spillere i tillegg begynte å spørre om diverse ting midt under kampene (spillerlister, regler etc)....var topplokket hans snart på kokepunktet :-) Heldigvis ankom en av dagens store helter hallen og reddet dagen for den godeste Hempkins: Superhelt Mads Jorddal Bøyum tok over og leverte tidenes LIVE oppdatring i en futsalturnering i Norge. Sannsynligvis tidenes LIVE oppdatering i en futsalturnering uansett land i Nord-Europa. Enormt gjort å dra helt fra Bergen for å tilfredstille det voksende futsalpublikum. Enormt Mads. Ole Johan Aas og medhjelper Kristian Onstad bidro litt her slik at superhelten fikk seg en velfortjent pause. Arrangøren var naturlig nok litt bekymret for hva som kunne komme ut på internett akkurat da, men det gikk jo bra :-) (omtrent den samme bekymringen sporten i TV2 har når Frode Olsen kommenterer La Liga).

SALG AV MAT OG DRIKKE
Ettersom vi snakker om superhelter her, så er det bare å trekke fram følgende fantastiske personer: Torill, Randi, Kathrine og tvillingene på 7 år; Robin og Amanda. Forretningsteften hos de små var stor: De samlet inn flaskene slik at vi tjente litt ekstra på panten. Ellers kan man rapportere at alle brødskivene ble solgt ut og nesten all vaffelrøre ble konsumert. Frukten som var tilgjengelig ble også revet bort og det gikk en god del mineralvann, samt at kaffe var populært. Disse personene bidro med ekstra tusenlapper til barnehjemmet. Tusen takk alle sammen!

OPPSAL ARENA
De ansatte på Oppsal Arena har fra dag 1 vært meget hyggelige og hjelpsomme, på alle fronter. Oppsal Arena er en kjempefin hall og de ansatte her gjør alt til en stor opplevelse. En ekstra stor takk til den vakthavende (som jeg ikke husker navnet på) som hjalp til fredag og lørdag.

LAGENE / SPILLERENE
Det var en hyggelig og gemyttelig stemning hele dagene blant alle spillere. Alle viste fair play i kamper og respekt for hverandre. Hyggelig var det også at arrangør fikk gode tilbakemeldinger for arrangementet fra flere spillere og lagledere, selv om vi var litt få og presset på tid. Takk alle sammen.

Dessuten må vi takke Olav Gisle Tveiten for jobben han gjør med med websiden, Knut Jørgen Berg for at han hentet superhelten på flyplassen og Lars Erik Hempkins for å ha klart å gjennomføre turneringen på eksemplarisk vis.

Da går vi over til oppsummeringen av det sportslige.

LAR PADILHA CUP 2008 - SPORTSLIG OPPSUMMERING
Først må vi bare beklage til Nidaros, Pak og McD at vi ikke klarte å fylle opp pulje 3 med 4 lag. Grunnen til dette skyldtes at 2 av lagene hadde problemer med å stille. Dermed slo vi disse lagene sammen til ett lag (Nord-Norge, som besto av Samemafiaen og Nordpolen). Ettersom laget besto av flest spillere i fra Samemafiaen, valgte vi derfor å ha laget i pulje 1, som var Samemafiaens pulje. Vi prøvde dermed å få til en dobbel serie i pulje 3, men dette lot seg ikke gjøre fordi dette ville ha gått utover den oppsatte tiden til pulje 4, som var inntakt. Da måtte vi blant annet ha framskjøvet en kamp i pulje 4. Dette var i utgangspunktet meget vanskelig og det gikk over til umulig med den lille bemanningen vi hadde. Vi kunne kanskje ha fått til en nødløsning og kjørt noen av kampene på bane 3, som var ledig, men bemanningsproblemet var igjen et stikkord. Dessuten hadde vi ikke tilgang på lystavle på bane 3. Dette gikk da mest utover Pak som kun fikk 2 kamper. Sikkert litt kjipt for Nidaros også som tok turen helt fra Trondheim og hadde litt andre forventinger enn dette. Vi kan heller ikke skylde på Sinsen, som kun fikk en dags varsel og prøvde så godt de kunne helt til lørdag morgen med å stille opp. Vi ønsker heller å rette en takk til Sinsen som gjorde et forsøk på å redde pulje 3. Da velger vi heller å irettesette de to andre lagene litt med følgende kommentar: Prøv å si i fra minst en uke i forveien. Så lar vi det ligge med det :-)

Det var kun 2 lag som hadde litt "svake tropper" i forhold til normalen, og dette var Pak og P.R.O.F.F. Allikevel viste begge lag gode takter og manglet ikke mye på å kunne vippe kamper i sin egen favør. Men totalt sett var det nok disse 2 lagene som skuffet mest. Resten av lagene stilte mannsterke tropper og fulle benker, så for disse lagene fantes det ikke mye å skylde på om det ikke gikk veien.

Pulje 1
Gossen Futsal - Larvik Futsal................. 4 - 2
Nord-Norge - Haugerud Futsal............... 1 - 1
Larvik Futsal - Haugerud Futsal.............. 2 - 5
Gossen Futsal - Nord-Norge................... 3 - 2
Larvik Futsal - Nord-Norge..................... 3 - 6
Gossen Futsal - Haugerud Futsal........... 0 - 5

Haugerud Futsal.............. 3 - 2 1 0 - 11-03 - 7
Gossen Futsal.................. 3 - 2 0 1 - 07-09 - 6
Nord-Norge...................... 3 - 1 1 1 - 09-07 - 4
Larvik Futsal..................... 3 - 0 0 3 - 07-15 - 0

Dette ble en tøff pulje hvor den største skuffelsen var Larvik. Moholt's menn var faktisk nære på i alle kamper men klarte ikke å utnytte mulighetene og samtlige kamper vippet i disfavør Larvik. Det skulle vise seg at Gossen var et meget sterkt lag: De var taktisk smarte og gjorde minimalt med feil bakover. Det kommer man langt med. Både koalisjonen Nord-Norge og Larvik måte bite i gresset mot den stolte øyamafian fra romsdalen. Haugerud stilte for første gang i år full tropp. Etter litt startproblemer mot Nord-Norge (kom under 0-1) var Haugerud-maskineriet tilbake i godt gammelt slag. Det hele kuliminerte med en råsterk 5-0 seier over Gossen i puljefinalen. En kamp som Haugerudspillerne selv betegnet som en av de beste de noen gang hadde spilt...og det sier ikke så rent lite kjære Gossen :-) Et annet bevis på at Haugerud viste gammel storhet er det faktum at de slapp inn minst mål av samtlige lag i turneringen som gikk videre fra pulja, selv om de gikk helt til semifinalen.

Pulje 2
Fyllingsdalen futsal - Horten Futsal........ 2 - 1
Holmlia Futsal - P.R.O.F.F....................... 7 - 2
Fyllingsdalen futsal - Holmlia Futsal....... 0 - 4
Horten Futsal - P.R.O.F.F........................ 8 - 2
Fyllingsdalen futsal - P.R.O.F.F............... 5 - 2
Horten Futsal - Holmlia Futsal................ 3 - 5

Holmlia Futsal................... 3 - 3 0 0 - 16-05 - 9
Fyllingsdalen Futsal.........  3 - 2 0 1 - 07-07 - 6
Horten Futsal...................  3 - 1 0 2 - 12-09 - 3
P.R.O.F.F........................... 3 - 0 0 3 - 06-20 - 0

Dødens gruppe viste seg å bli akkurat det, bortsett fra P.R.O.F.F. som slet voldsomt bakover. En tynn stall for ta noe av skylden, dette var ikke normal standard fra P.R.O.F.F. Trøsten for være at de fikk spilt sin nye sang på anlegget :-) Horten gikk på 2 knepne tap mot lag som gikk til semifinale og finale. Vi tror nok Horten led litt under at de rett og slett ikke har fått god nok matching på dette nivået i NFF kvaliken i avd. sør. Fyllingsdalen og Holmlia har brynt seg på dette nivået i stort sett alle kamper i hele vinter. Ingen i gruppa hadde sjanser mot turneringens suverene lag: Holmlia, som lekte seg fra start til mål. Fyllingsdalen viste igjen styrke med å vinne et jevnt oppgjør mot Horten og knep dermed en kvartfinaleplass.

Pulje 3
McD Futsal - FC Pak.............................. 4 - 0
Nidaros Futsal - McD Futsal.................. 7 - 3
Nidaros Futsal - FC Pak........................ 5 - 2

Nidaros Futsal................. 2 - 2 0 0 - 12-05 - 6
McD Futsal....................... 2 - 1 0 1 - 07-07 - 3
FC Pak............................. 2 - 0 0 0 - 02-09 - 0

Som beskrevet i innledningen ble denne gruppa kraftig amputert. Dermed ble den første kampen helt avgjørende for begge lag med tanke på avansement. Nidaros var kjempefavoritt og med bare 2 kamper så lå det i kortene at vinneren i kampen McD - Pak kapret en kvartfinaleplass. Resultat lyver litt, det var jevnere enn som så, men Pak forærer bort 2 gavepakker til McD i starten av kampen. Da sa McD takk for maten og Pak klarte aldri å komme tilbake. Dermed lå det til rette for McD som kontret inn kampen til sin fordel. Turneringsfavoritt Nidaros hadde få problemer med å vinne pulja. Men med en gang Nidaros slapp seg litt ned kom både Pak og McD tilbake. Noe som viser at både Pak og McD sitter inne med kvaliteter i laget og at Nidaros kun er best når de selv er på sitt beste.

Pulje 4
KFUM - Oslo Futsal..................................... 4 - 0
Bergenhus Futsal - Sandefjord Futsal........ 3 - 1
Bergenhus Futsal - KFUM........................... 0 - 0
Sandefjord Futsal - Oslo Futsal.................. 6 - 3
Sandefjord Futsal - KFUM........................... 2 - 7
Bergenhus Futsal - Oslo Futsal................. 10 - 4

KFUM................................... 3 - 2 1 0 - 11-02 - 7
Bergenhus Futsal................ 3 - 2 1 0 - 13-05 - 7
Sandefjord Futsal................ 3 - 1 0 2 - 09-13 - 3
Oslo Futsal.......................... 3 - 0 0 3 - 07-20 - 0

Greit at pulje 2 ble kalt dødens gruppe, men når et lag som Oslo Futsal er totalt sjanseløse og blir bokført med 0 poeng 7-20 i målforskjell, så forteller det litt om denne knallharde pulja. Det skal sies at Oslo hadde mange nye spillere og det tar nok litt tid for Oslo å tilpasse disse på høyeste nivå. Oslo manglet mange av de som har gjort laget så bra; det kan se ut som Oslo bygger opp ett nytt lag og testet ut endel nye folk i turneringen. Bergenhus fikk sitt definitive gjennombrudd som topplag i Norge. De har overbevist i avd. vest før, men det er ikke før nå de fikk respekten de fortjener, også fra lagene i øst. Bergenhus sin defensive styrke er til tider enorm; de murer igjen og ofrer seg som gale i forsvar. Dermed blir det kontringer. Slik sett spiller Bergenhus en fornuftig futsal og de har kvaliteter nok i laget til å omsette dette i resultater. Blant annet kom kanskje turneringens mål i kampen mot Sandefjord: Olav Syrstad, som er høyrebeint, vender seg rundt på 11-12 meter, og fiker et kanonprosjektil - med venstre! - i motsatt kryss. En helt enorm scoring det vil gå gjetord om i Oppsal Arena i årevis framover. Kommentaren til Sandefjord keeper Karsten Olsen etter kampen, var bare: "det må være det beste skuddet jeg har hatt mot meg noen gang". Sandefjord tapte dermed nøkkelkampen mot Bergenhus og røk dermed ut. Skuffende at de også var så sjanseløse mot KFUM, etter at de tok keeper ut forholdsvis tidlig i kampen. Tipper en revansjelysten lilla gjeng kommer sterkere tilbake. KFUM leverte som vanlig varene og var bunnsolide. Bare en kjøttmur fra Bergen og en gal mann fra Molde sto i veien for en ny 3'poenger.

Kvartfinaler
Haugerud Futsal - Bergenhus Futsal...... 2-1
En knokkelkamp hvor Haugerud styrer mest, i vertfall så lenge Bergenhus ikke ligger under. Surt for Bergenhus at Haugerud scorer med kun 30 sekunder igjen på uret, men den var kanskje fortjent? (regner med at den blir kommentert i en viss gjestebok) :-) Bergenhus kan i vertfall stå med hodet høyt hevet etter at de gjør 4 meget gode kamper mot det som er regnet som noen av de beste lagene i Norge.

Holmlia Futsal - McD Futsal...................... 6-3
De to mest tekniske lagene i turneringen. McD var det laget som var nærmest Holmlia denne lørdagen. På 4-3 kjører McD kampen men får 2 kjappe i sekken helt på tampen. Sterkt å komme tilbake etter 0-3 mot turneringens beste lag. Når McD lukter seier og selvtilliten oser, så kan de kjøre karusell med hvem det skulle være. Litt bedre defensivt mot de aller beste lagene så er McD garantert et eliteserielag i futsal. De har fantastisk flyt i angrepsspillet når det stemmer.

Nidaros Futsal - Fyllingsdalen Futsal...... 2-4
På "banketten" hos en viss Berg senere på kvelden kom følgende kommentar fra bergensdialekten fram etter litt inntak av visse væsker: "Greit at vi røk semi sålenge vi tok Nidaros". Nidaros kommer under 2-0 men utligner til 2-2 med kun kort tid igjen. Men de gule fra dalen går opp til 3-2 i angrepet etterpå! Drama til siste slutt i dette klassikeroppgjøret. Reinertsen kan si hva han vil, og Nidaros har sikkert god bredde i stallen, men det kom tydelig fram i denne turneringen at savnet av Skippervik og Ravlo gjør at Nidaros ikke har det lille ekstra som skal til for å være best. Kun kvartfinale er som katastrofe å regne i Trondheim, hvor vinnerkulturen er dagligdags. Nidaros viser klasse i puljespillet med klare seiere mot meriterte motstandere. Det blir alltid jevnt mot de gule fra dalen, og det kan vippe begge veier. Mål preger kamper. Bittert for den regjerende mester.

KFUM - Gossen Futsal.............................. 4-3 (etter sudden death)
Denne kvartfinalen hadde Gossen vunnet med litt mer taktisk klokskap. Gossen er fullt på høyde med de som av mange er regnet som norges beste lag. Og dette med kun 2 mann på benken. Det er faktisk KFUM som må jage utligning for å få sudden death. Gossen starter med ballen i SD. Gossen gjør her en helt avgjørende feil; de har hatt ballen med rolig pasningsspill i 50 sekunder når det er 4 mot 4, så velger de å gå for mål og forsøker en avslutning! Når så klokken står på 00:58, får KFUM ballen! Dermed er det KFUM som starter med ballen i det siste minuttet, som spilles 3 mot 3. 3 mot 3 er døden om du ikke har ballen; en spiller må stå i målet, dermed kommer man kjapt i etablert 3 mot 2. Dermed sier KFUM takk for maten og setter den sikkert i nettet etter bra balltempo 3 mot 2. Her kunne Gossen gjort det helt store, men KFUM går videre med et nødskrik.

Semifinaler
Haugerud Futsal - Holmlia Futsal........... 2-4
Holmlia er her et lite hestehode foran hele veien, som de har vært hele dagen. Haugerud kjemper hele tiden for å komme ajour, men makter det ikke. Haugerud produserer noen store sjanser både på 1-2 og 1-3, men den vil ikke inn. Når så Holmlia går opp til 4-1 er det over. 4-2 reduseringen hjelper lite. Etter denne turneringen kan man si at Haugerud har reist seg igjen, etter å ha ligget nede med delvis brukket rygg gjennom hele sesongen. Denne utgaven av Haugerud blir uten tvil favoritter i 1. div. avd. øst...de hadde vært en av favorittene i eliten også. Ett slikt Haugerud er det ikke mange som slår. Så blir det spennende å se om de klarer å opprettholde en slik standard gjennom en hel sesong.

Fyllingsdalen Futsal - KFUM..................... 4-6
Et trilleroppgjør som ikke blir avgjort før sirenen lyder. På 4-2 får KFUM en spiller korrekt utvist etter å ha feid ned en Fyllingsdalspiller alene igjennom. Fyllingsdalen får dermed spille 5 mot 4 i 3 minutter. De utligner en gang og skaper farlige sjanser hele veien. Når så KFUM blir fulltallig setter Fyllingsdalen 4-4. De har også muligheten til å ledelsen men brenner en kjempesjanse. To minutter før slutt setter KFUM vinnermålet. Fyllingsdalen tar ut keeper i en desperat jakt på utligning men KFUM setter ballen i åpent mål med 2 sekunder igjen. KFUM viser nok en gang styrke og er i sin 3. store finale i futsal denne sesongen.

Finale
Holmlia Futsal - KFUM............................... 8-2
På en måte føles det naturlig at disse lagene møttes i finalen. Dette er de to lagene som har imponert mest i region øst i år. KFUM vant øst kvaliken og Holmlia stilte tidenes futsal lag i Norge når de vant den første kvalikrunden. At Nidaros, Fyllingsdalen og Horten egentlig var ganske langt i fra bøtten sier bare litt om nivået på turneringen. Finalen blir en eneste lang parademarsj og futsalfest fra Holmlia. Ikke bare det at de scorer hele 8 mål, men for en måte målene kommer på; det er klassescoringer hele veien. KFUM er fullstendig paralysert og begynner å trekke på smilebåndet istedenfor å deppe. KFUM rundspilt? Ja faktisk, med stil også. Det er mulig at KFUM gir opp litt også og gjør det lettere for Holmlia, men 8 mål bakover svir godt for KFUM, det er sikkert og visst. Det er bare å gratulere tidenes norske futsal lag med en vanvittig sesong. Sesongen til KFUM har ikke akkurat vært så mye svakere. De har overbevist stort og de har et enormt potensial ettersom de bruker hele utestallen sin i futsalen. Holmlia er en herlig gjeng i et herlig fargerikt felleskap som storkoser seg ute på futsalparketten, og jammen begynte de å synge i garderoben nå også :-) Prisen for beste spiller i turneringen måtte selvfølgelig gå til en Holmlia-spiller. Det hadde ikke vært noe å si på om Holmliagutta hadde kjørt en intern saks, stein og papir på den prisen. Vi valgte allikevel å gi prisen til Dawda Leigh, en spiller som gjorde alt riktig framover. Gratulerer hele Holmlia!

Holmlia Futsal - Vinner av Lar Padilha Cup 2008

Holmlia Futsal - Vinner av Lar Padilha Cup 2008. Bak fra venstre: Ahmed Abdelghani, Harmeet Singh, Mounir El-masrouri, Dawda Leigh, Najim Zaouaghi, Mostafa Abdellaoue, Jimi Akinyemi. Foran fra venstre: Ahmed Noor, Dorica Sokanovic, Neman Baig.

Kort oppsummert kan vi si at avdeling sør skuffet stort: Larvik tapte alle, Horten og Sandefjord tapte 2 hver. Alle røk ut i puljespillet. Avdeling vest beviste en gang for alle at de matcher avd øst og at det er flere lag enn Fyllingsdalen som er i toppen av futsalnorge; Gossen og Bergenhus imponerte stort. Nidaros har nå fått ett lite skudd for baugen og har nok mistet sin status som landets beste av mange. Det er ingen tvil om at Holmlia's maktdemonstrasjon nå gjør at de får status som nummer 1 i Norge. KFUM har fått smake at det er mange gode futsal lag i Norge. Haugerud og Fyllingsdalen fikk bevist at de hører hjemme i toppen. Oslo Futsal har nå blitt passert av mange lag og er ikke blant den desiderte toppen lenger, de har fått noe å bevise. McD banker uten tvil på døra til eliteserien. Pak og P.R.O.F.F. skuffet med labre tropper og fikk smake det.

Da utfordrer vi herved Alsos Rating til å sette opp følgende liste:

De 25 beste lagene i landet! :-)

Litt senere vil det komme en artikkel som tar for seg Lar Padilha Cup 2009. Den vil inneholde visjoner og planer for neste år, samt hva vi kan forbedre oss på for å gjøre turneringen enda bedre. Vi lærte mye av dette arrangmentet og vi gir oss ikke før alt er perfekt.

Mvh,
Hajduk Bergen og medhjelpere

 

Nyheter